Xzero erhåller ett bidrag på 1,3 miljoner euro från EU

 i Nyheter

Xzero kommer att få 1,3 M€ för ett tvåårigt industrialiserings- och marknadsstartprogram för sin produkt ”Last rinse” som gör absolut rent vatten för nanoelektronikindustrin.

Xzeros ULTRAWAT-projekt har valts ut efter en hård granskning. Det är ett 1154 behöriga ansökningar från 17 olika länder som godkänts i det nya europeiska innovationsrådets (EIC) -program.

Även för HVR betyder detta en stor framgång genom ett erkännande av HVRs teknik som har som motto: ”Om du ändå ska köpa en vattenrenare… köp en som tar bort alla föroreningar och gör absolut rent vatten.”

Här är ett utdrag ur ett medieutlåtande från EU:

57 toppklassiga innovatörer utvalda för finansiering inom EIC SME Instrument

Totalt 57 små och medelstora företag från 17 länder har blivit utvalda för finansiering under senaste rundan av SMB-instrumentet. Detta är den första omgången av småföretag som valts under det nyligen lanserade europeiska innovationsrådet (EIC).

Företagen, utvalda efter granskning av professionella bedömare och personliga intervjuer av en jury av innovatörer, entreprenörer och riskkapitalister, kommer att få sammanlagt 94,25 miljoner euro att dela mellan sina projekt för att skala upp och internationalisera.

Exempel på de utvalda projekten inkluderar en 3D-skrivare för mat; en innovativ behandling för bröstcancer; VR som kan uppnå mänsklig ögonupplösning; en multi-aktiv kartongförpackning som förlänger hållbarheten för grönsaker med 40 % och en ny typ av biologiskt nedbrytbar bioplast.

Carlos Moedas, EU-kommissionär för forskning, vetenskap och innovation, säger: ”Pilotprojektet från Europeiska innovationsrådet har etablerats för att stödja entreprenöriella företag med banbrytande teknik och en tydlig förmåga att skapa nya marknader. Denna första grupp av innovatörer har verkligen den potentialen. “….

Varje projekt kommer att få upp till 2,5 miljoner euro för att finansiera innovationsaktiviteter som demonstration, testning, piloter och uppskalning. Dessutom kommer företagen också att dra nytta av 12 dagars gratis affärscoaching och affärsaccelerationstjänster.